بین پژوهشکده سوانح طبیعی و دانشگاه بیرجند؛

قرارداد مطالعات و تهیه سند طرح آبادانی و پیشرفت منظومه روستایی شهرستان زیرکوه(بخش زهان) منعقد شد

۰۸ دی ۱۴۰۳ | ۱۲:۰۱ کد : ۲۹۸۵۰ اخبار برگزیده
تعداد بازدید:۱۰۱۸
قرارداد مطالعات و تهیه سند طرح آبادانی و پیشرفت منظومه روستایی شهرستان زیرکوه(بخش زهان) استان خراسان جنوبی روز شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ بین دانشگاه بیرجند و پژوهشکده سوانح طبیعی به امضا رسید.
قرارداد مطالعات و تهیه سند طرح آبادانی و پیشرفت منظومه روستایی شهرستان زیرکوه(بخش زهان) منعقد شد

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند، مراسم انعقاد قرارداد مطالعات و تهیه سند طرح آبادانی و پیشرفت منظومه روستایی شهرستان زیرکوه(بخش زهان)  به امضای دکتر سیدامیرحسین گرکانی رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی و دکتر احمد لامعی‌گیو، رئیس دانشگاه بیرجند رسید. این قرارداد پیرو موافقتنامه/ قرارداد فی‌مابین بنیاد مسکن انقالب اسلامی و پژوهشکده سوانح طبیعی با موضوع ارائه خدمات تحقیقاتی، مشاورهای در راستای تهیه و اجرای طرح آبادانی و پیشرفت منظومه روستایی شهرستان زیرکوه بخش زهان استان خراسان جنوبی منعقد شد. قرارداد مزبور از تاریخ امضا به مدت 8 ماه شمسی دارای اعتبار است.
همچنین دکتر لامعی درابتدای این مراسم، گفت:
 این دانشگاه میراث‌دار مدرسه شوکتیه است که پس از دارالفنون و مدرسه رشدیه سومین مدرسه‌ای است که بزرگان زیادی را به ایران تقدیم کرده است. 

وی بیان کرد که دانشگاه بیرجند ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بسیاری دارد که آن را به عرصه جهانی و بین‌المللی معرفی کرده است، مانند جذب دانشجویان بین‌المللی از کشورهای نیجریه، بنگلادش و افغانستان.

دانشگاه بیرجند در حوزه پژوهش از پیشگامان است
همچنین دکتر لامعی به اعلام اینکه دانشگاه بیرجند در حوزه پژوهش از پیشگامان است، افزود: به عنوان مثال، کتابخانه مرکزی دانشگاه دارای 178 هزار کتاب است که 23 هزار جلد آن‌ها لاتین هستند. دانشگاه همچنین دارای 200 آزمایشگاه پژوهشی و تحقیقاتی و 22 نشریه علمی و پژوهشی می‌باشد. 

وی ادامه داد: دانشگاه بیرجند در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان نیز پیشرو است. یکی از برنامه‌های دانشگاه استفاده از ظرفیت نخبگان و تبدیل دانش به ثروت است. دکتر لامعی اظهار داشت که یکی از رسالت‌های دانشگاه فراهم کردن زمینه رفاه و آسایش جامعه است. 

رئیس دانشگاه بیرجند خاطرنشان کرد:در عرصه علم و دانش، شهر بیرجند به "پدران علم" و "طلایه‌داران و پیشگامان" مشهور است. 

همچنین، دکتر علی اکبر سیاری، استاد دانشکده شهید بهشتی و رئیس بخش گوارش بیمارستان مفید تهران، توضیح داد که سازمان ملل متحد دارای دفتری است که به توسعه ملل متحد می‌پردازد و کشورها را با سه شاخص درآمد، سرآمد و سواد می‌سنجد. وی افزود: در سال 1399 پروژه‌ای تعریف شده که بر روی این سه شاخص کار می‌کند و هدف آن توانمندسازی مردم روستاها است.

دکتر سید امیرحسین گرکانی، رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی، نیز بیان کرد: بسیاری از فرهیختگان به دانشگاه بیرجند و شهر بیرجند بازمی‌گردند. وی اشاره کرد: علی‌رغم تلاش‌ها، شاهد کاهش جمعیت روستاها هستیم، جمعیتی که مولد و تولیدکننده محصولات مختلف مانند گوشت و شیر است. وی افزود: باید خود مردم را پای کار بیاوریم و آن‌ها را توانمند کنیم تا بتوانیم جلوی خالی شدن روستاها را بگیریم. 

دکتر گرکانی تأکید کرد: نگاه نقطه‌ای در این طرح حذف می‌شود و منظومه‌ای از روستاها تعریف می‌شود. برای رسیدن به اهداف توسعه پایدار نیازمند سندی هستیم که نقش همه دستگاه‌های اجرایی را مشخص کند و از دانشگاه بیرجند خواستار برنامه‌ریزی این سند هستیم.

آخرین ویرایش۰۸ دی ۱۴۰۳