در دانشگاه بیرجند، بزرگداشت مفاخر خراسان جنوبی؛
رونمایی از کتاب زندگی و خدمات علمی و فرهنگی استاد فقید دکتر محمدمهدی ناصح

به گزارش روابط عمومی و اطلاعرسانی دانشگاه بیرجند، در این مراسم، فرخنده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی گفت: در راستای پاسداشت چهرههای برجسته علمی، فرهنگی و دینی خراسان جنوبی، مجموعهای از برنامههای نکوداشت مفاخر استان از جمله استاد بدیعالزمان فروزانفر در بشرویه و عالمان برجستهای همچون آیتالله تهامی، آیتالله آیتی، آیتالله عارفی و سید ابوطالب "علمای صاحبرساله استان" در دستور کار قرار دارد. علی فرخنده، همچنین در مراسم رونمایی از کتاب مهدی ناصح با تجلیل از مقام علمی و ادبی مرحوم دکتر ناصح، این گردهمایی را حاصل مجاهدتها، تلاشها و خدمات ارزشمند آن استاد فرهیخته دانست و گفت: حضور استادان، هنرمندان، دانشجویان و خانواده دکتر ناصح در این محفل، نشان از جایگاه رفیع علم و ادب در جامعه ما دارد.
وی با اشاره به فعالیتهای انجامشده در حوزه زبان فارسی و احیای نکوداشت مفاخر فرهنگی و دینی در استان، افزود: سال گذشته نخستین کنگره ملی ابن حسام خوسفی در دانشگاه بیرجند برگزار شد که اختتامیه آن با حضور رایزن فرهنگی هندوستان در ایران همراه بود. ما این اختتامیه را آغازی برای یک حرکت رو به جلو در حوزه معرفی فرهنگ و دیانت این خطه میدانیم. فرخنده با اشاره به تلاشها برای برقراری ارتباط فرهنگی و دانشگاهی میان خراسان جنوبی و منطقه دکن در هند، اظهار کرد: با مساعدت وزارت امور خارجه، مقدمات این ارتباط دانشگاهی حوزه خراسان جنوبی فراهم شده و امیدواریم بهزودی این تعامل علمی و فرهنگی برقرار شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه ما توسعه اقتصادی را نه صرفاً از مسیر اقتصاد، بلکه از مسیر فرهنگ ممکن میدانیم، افزود: همانطور که ابنحسام، شاعر قرن هشتم، میتواند زمینهساز همکاری امروز ما با هند در حوزه علم و فرهنگ باشد. فرخنده با اشاره به انتشار کتابهای دکتر ناصح و دکتر بهنامفر گفت: این کتابها که از سال ۱۴۰۰ در حالت تعلیق بود، اکنون منتشر شدهاند. وی همچنین از برنامههای پیشرو در حوزه نکوداشت مفاخر استان خبر داد و افزود: بزرگداشت استاد فروزانفر در شهرستان بشرویه، بزرگداشت آیتالله فقیه در زیرکوه و تألیف دانشنامهای درباره ایشان در دستور کار است.
وی با اشاره به شناخت اندک از برخی مفاخر استان، گفت: در سفر یکی از استادان دانشگاه به تخت فولاد اصفهان، با شخصیتی مواجه شدیم که به «طاووس عرفان» شهرت داشته و در عصر میرزای شیرازی میزیسته؛ شناخت این افراد نیازمند تلاش بیشتر نخبگان فرهنگی و دانشگاهی است. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی در پایان گفت: افتخار میکنیم که در دوران فارغالتحصیلی دانشگاههای غربی، لباس علمی ابنسینا بر تن نخبگان پوشیده میشود. ضروری است نسل جدید با گذشته علمی خود بیشتر آشنا شود و همه ما، از اهل قلم و رسانه گرفته تا دانشگاهیان و هنرمندان، باید گامهای بلندتری برای معرفی مفاخر علمی و فرهنگی برداریم.
همچنین، دکتر مهدی وفائیفرد، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ضمن خیر مقدم به حضار و خانواده محترم ناصح به روند برنامهریزی و برگزاری این مراسم پرداخت و مقام عالم و مفاخر استان را گرامیداشت. در ادامه دکتر سید مهدی رحیمی، مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی و دکتر سید محمد حسین قریشی عضو هیأت علمی دانشگاه و سخنگوی انجمن مفاخر فرهنگی استان به بیانات در مورد شخصیت دکتر ناصح و گفتن چند خاطره از مرحوم ناصح پرداختند. در ادامه جلسه، استاد عندلیب به شعر خوانی پرداخت و اجرای موسیقی زنده از دیگر برنامهها بود.
در انتهای برنامه نیز از کتاب زندگینامه و خدمات علمی و فرهنگی استاد فقید دکتر محمدمهدی ناصح رونمایی شد.
نظر شما :